nieuws

Agendatip: tweede aflevering Inclusive Cities

Architectuur

Op 2 juni vindt de tweede aflevering van Inclusive Cities plaats. Op initiatief van De Balie en Jonge Maaskantprijswinnaar Arna Mackic wordt de rol van architectuur in het creëren van inclusieve steden onderzocht. In deze tweede aflevering staan geschiedenis, identiteit en mechanismes van in- en uitsluiting centraal.

Agendatip: tweede aflevering Inclusive Cities
beeld: Bas Koopmans

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en de Zweedse directeur Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed Qaisar Mahmood gaan in gesprek over de rol en functie van cultureel erfgoed. Jennifer Tosch oprichter van de Black Heritage Tour in Amsterdam, Brussel en New York en Aart Oxenaar, directeur Monumenten en Archeologie van de Gemeente Amsterdam spitsen toe op Amsterdam. Zij gaan op zoek naar publieke plekken en erfgoed waar men erin is geslaagd deze een nieuwe of meer inclusieve betekenis te geven en plekken die schreeuwen om verandering of herinterpretatie.

Verder lezen

Gianna Bottema bezocht de eerste lezing en schreef een verslag:

De rol van architectuur bij de wederopbouw van de naoorlogse stad

Reageer op dit artikel