nieuws

Deconstruction conference met ROTOR op de TU Delft

Architectuur

Op 24 en 25 april wordt op de Faculteit Bouwkunde in Delft de Deconstruction Conference gehouden. De rode draad is het recyclen van materialen en gebouwdelen die aan het eind van de levenscyclus zijn. Onder aanvoering van Visiting professors Lionel Devlieger en Maarten Gielen gaan twaalf bekende, internationale sprekers in op het ontwerp.

Deconstruction conference met ROTOR op de TU Delft

Volgens de organisatoren was het hergebruik van bouwmaterialen eeuwenlang gebruikelijk, maar werd dit in de loop van de twintigste eeuw een vergeten kunst. Hoe hergebruik je onderdelen van een bestaand gebouw? Welke obstakels zijn er te overwinnen om hergebruik in de bouw weer vanzelfsprekend te maken? Moet de wetgeving worden aangepast of moeten juist ontwerpers hun ontwerpproces veranderen?

Sprekers

Onder de sprekers zijn Eva Prats (Floris & Prats Architects Barcelona), Ted Reiff (oprichter the ReUse People of America), Anne Nicklin (CEO reusewood.org) en Reinier de Graaf (OMA). Zij gaan tijdens de conferentie in op de laatste ontwikkelingen in uitvoering, ontwerp en beleid.

Het congres vormt tevens de start van een onderzoeksstudio door ROTOR.
De oprichter van dit Brusselse architectencollectief Maarten Gielen won eerder de Jonge Maaskantprijs.

Reageer op dit artikel