nieuws

TU Delft derde universiteit Architectuur in QS Rankings 2017

Architectuur

De jaarlijkse ranglijst van QS World University Ranking is bekend gemaakt. In de categorie Architectuur staan er twee Nederlandse universiteiten in de top 50. De TU Delft is naar de derde plek gestegen en de TU Eindhoven is iets gezakt naar plaats 47.

TU Delft derde universiteit Architectuur in QS Rankings 2017

Elk jaar presenteert QS World University Rankings de ranglijsten van de universiteiten over de hele wereld. In de beoordeling van de categorie Architectuur zijn 592 universiteiten meegenomen. Uiteindelijk is daaruit een top 200 opgemaakt.

 

De ranglijst voor architectuuruniversiteiten:
1. Massachusetts Institute of Technology (MIT) – United States
2. UCL (University College London) / The Bartlett School of Architecture – United Kingdom
3. Delft University of Technology – The Netherlands
4. University of California, Berkeley (UCB) – United States
5. ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology) – Switzerland
6. Manchester School of Architecture – United Kingdom
7. Harvard University – United States
8. University of Cambridge – United Kingdom
9. National University of Singapore (NUS) – Singapore
10. University of Hong Kong (HKU) – Hong Kong
47. Eindhoven University of Technology – The Netherlands

QS beoordeelt de universiteiten op vier onderdelen:
Academische reputatie
Geciteerde artikelen
Reputatie van professoren
H-index (productiviteit en invloed)

De goede prestatie van de TU Delft zijn vooral toe te schrijven aan de H-index. Daarvoor krijgt de universiteit een score van 100 procent. De universiteit scoort eveneens hoog op de andere drie onderdelen.

TU Delft QS Rankings 2017 De beoordeling van de TU Delft

De TU Eindhoven scoort uitermate hoog op het aantal geciteerde artikelen. Daarvoor krijgt de universiteit een score van 99 procent. Op de onderdelen academische reputatie en de reputatie van de professoren blijft de TU Eindhoven wat achter.

TU Delft QS Rankings 2017 De beoordeling van de TU Eindhoven

De QS World University Rankings wordt samen met de Academic Ranking of World Universities en Times Higher Education World University Rankings gezien als meest invloedrijke ranglijst van universiteiten. Er is echter ook kritiek op de subjectiviteit van de onderdelen en de wisselende resultaten.

Reageer op dit artikel