nieuws

Kijkje op de bouw Leidsche Rijn Centrum

Architectuur

Twaalf kranen markeren de enorme bouwplaats van het Leidsche Rijn Centrumplan. Over een jaar opent hier een compleet nieuw, levendig centrum. Zeven architectenbureaus werkten samen aan de uitwerking van het plan. De contouren tekenen zich inmiddels af, de Architect nam alvast een kijkje.

Kijkje op de bouw Leidsche Rijn Centrum

Onder leiding van architect Liesbeth van der Pol (Dok Architecten) en Rogier Hendriks (a.s.r. vastgoedprojecten) trokken we over de bouwplaats, waar zes aannemercombinaties tegelijk aan het werk zijn. Het plan heeft een schaal die voor Nederlandse begrippen ongekend is.

 

De uitwerking van het masterplan van Jo Coenen kwam tot stand door een samenwerking tussen zeven architectenbureaus, gebaseerd op traditionele waarden van de Europese stad. Veelzijdigheid met specifieke plekken, profielen en momenten leidt tot een gevarieerd stuk stad voor winkelen, wonen en werken. Lees hierover meer in dit artikel met de laatste renders.

Dronebeelden

Lees hier meer over het ontwerp

Reageer op dit artikel