nieuws

Willem van Gils overleden

Architectuur

Na een kort ziekbed is Willem van Gils overleden. Willem heeft zich vanaf 1984 als maatschappelijk betrokken architect bij CASA ingezet voor het realiseren van goed bruikbare, op maat gemaakte woningen.

Willem van Gils overleden

Het winnen van de Nationale Renovatie Prijs in 2005 vormde de erkenning van zijn gedegen werk zo schrijft Koen Crabbendam van CASA-architecten. “Met zijn rekenwerk toonde hij aan dat 23 panden aan de Marnixstraat niet gesloopt hoefden te worden. Het CPO project ‘Ons Dorp Amsterdam’, met Willem als project-architect, was in 2015 een groot succes. De bouw van zijn laatste (CPO) project ‘Knallen voor de Hallen’ is net gestart. De oplevering zal hij niet meer mee mogen maken.”

De Hallen Casa Architecten

De Hallen

Reageer op dit artikel