nieuws

Powerhouse ontwerpt EMEA hoofdkantoor ASICS

Architectuur

In Hoofddorp wordt het nieuwe EMEA hoofdkantoor van sportmerk ASICS gebouwd. Met het ontwerp van Powerhouse Company won RED company de ontwikkelprijsvraag. Het transparante kantoor is georganiseerd rond een groot atrium. Vanuit hier zal ASICS de groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika faciliteren.

Powerhouse ontwerpt EMEA hoofdkantoor ASICS
beeld: Piktorial

De belangrijkste uitgangspunten voor het hoofdkantoor zijn sport, gezondheid, samenwerking en transparantie. Het ontwerp heeft een flexibele en efficiënte lay-out met ruimte kolomvrije werkvloeren rond een licht atrium. Hierin ligt ‘ASICS World’, een driedimensionale showcase voor de verschillende takken van het merk. Ook biedt het ruimte aan vergaderruimtes, een designcentrum en een podium.

beeld: Powerhouse Company

De volledig glazen gevel wordt verrijkt met diepe, ranke luifels die een herkenbaar silhouet creëren. Op elke verdieping liggen delen van de gevel terug waardoor verschillende buitenruimtes ontstaan. Passend bij het merk zet het gebouw sterk in op duurzaamheid en gezondheid, en zal WELL Gold en LEED Gold worden gecertificeerd.

beeld: Piktorial

Reageer op dit artikel