nieuws

Voormalig kantoor Centraal Beheer Achmea wordt Hertzberger Parc

Architectuur

Hertzberger Parc, zo gaat het voormalig kantorencomplex van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn na een grootschalige transformatie heten. Certitudo Capital uit ‘s-Hertogenbosch, de ontwikkelaar van dit project, heeft het complex in 2015 gekocht. AHH uit Amsterdam, het architectenbureau van Herman Hertzberger, is verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp.

Voormalig kantoor Centraal Beheer Achmea wordt Hertzberger Parc

Het complex in het centrum van de Gelderse stad heeft een vloeroppervlakte van circa 45.000 vierkante meter en bestaat uit drie aaneengeschakelde gebouwen met 500 parkeerplaatsen.

In Hertzberger Parc kunnen mensen straks wonen en werken. Hoeveel woningen en werkplekken precies worden gerealiseerd, is nog niet bekend, zegt CCO Tessa Kuiten van Certitudo Capital. “We zijn nu druk bezig met de invulling van het programma. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de onmogelijkheden? Over de planning kan ik dus nog weinig vertellen, maar een ding is zeker: we gaan dit iconische complex nieuw leven inblazen.’’

Herman Hertzberger Centraal Beheer Apeldoorn

Het kantorencomplex, ook wel bekend als ‘De Apenrots’, ging in 1973 open. Het gebouw, ontworpen door Herman Hertzberger, gold destijds als een revolutionair ontwerp en was een toonbeeld van innovatie. Het was een van de eerste gebouwen met een open kantoortuinconcept, met veel ruimte voor ontmoeting.

Hertzberger Parc moet straks een locatie zijn die meer biedt dan alleen kantoren en woningen, aldus Certitudo. ‘Het wordt een inspirerende, dynamische en duurzame leefomgeving, een plek voor nieuwsgierige mensen met een stedelijke lifestyle’. De doelgroep is breed: jongeren, maar ook stellen en vitale ouderen. In de zogenaamde Proeftuin is het de bedoeling dat bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs samenkomen. De Lobby wordt de ‘huiskamer’ van Hertzberger Parc, met een café en loungeplekken. Deze locatie is ook geschikt voor kleinschalige elementen. Ook komen er onder meer collectieve daktuinen, gezamenlijke woonkamers, een fitnessruimte, een wasserette, een bibliotheek, schoonmaakservice en een huismeester.

Bron: Cobouw/Bouwberichten.nl

Reageer op dit artikel