nieuws

Render Ster van de Week – OMA Ministery of Sound Nightclub

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – OMA Ministery of Sound Nightclub

Deze week onthulde OMA de (afgeblazen) plannen uit 2015 voor de Ministery of Sound Nightclub met ‘bewegende’ wanden. Volgens OMA partner Ippolito Pestellini Laparelli won het bureau de prijsvraag, tenminste dat was ze verteld, maar werd het project tot ieders verbazing afgeblazen.

Oorspronkelijk zou het nieuwe gebouw op de historische locatie van de club in Elephant and Castle in Zuid-Londen komen. Op basis van onderzoek door de firma studio AMO, werd voorgesteld een gebouw te creëren waarin de vorm wijzigt bij een dag en nacht situatie. Dit dankzij de op en neer te heffen muren. Hiermee kon de nachtclub makkelijk worden gewijzigd in een open en gesloten situatie. De muren konden daarmee snel inspelen of de wijzigende klimaatcondities. Bijvoorbeeld, het atrium veranderde in een VIP dakterras.

OMA Ministery of Sound Render Ster van de Week

Het Ministery of Sound stamt uit 1991 en vond zijn eerste locatie in een omgebouwd kantoorgebouw. Deze eerste gereguleerde 24-uurs uitgaangsgelegenheid was bedoeld voor feestgangers die de hele nacht wilden dansen en feest vieren. Het bood een alternatief voor de illegale warehouse rave scene. De club veranderde in een wereldwijd begrip maar kreeg in de jaren daarna een aantal conflicten met de gemeente over de herinrichting van de omgeving.

Volgens Dezeen.com (de bron van dit bericht) heeft de nachtclub niet gereageerd op vragen van de redactie over het afblazen van de uitvoering van het ontwerp.  Wel stellen zij dat de ontwikkelingen met de gemeente/overheid een van de vele problemen is waar het Londense nachtleven te maken heeft gekregen en waardoor vele clubs hun deuren hebben gesloten. Maar ook andere problemen spelen bij de sluitingen, zo heeft de Clerkenwell club Fabric bijna zijn faillissement moeten aankondigen na de dood van twee tieners door overmatig drugsgebruik tijdens een evenement. Deze week heropende de club zijn deuren maar heeft wel strengere maatregelen aangekondigd.

Bron:dezeen.com

Reageer op dit artikel