nieuws

Plannen invulling voormalig Dierenpark Emmen

Architectuur

Hoe moet de oude dierentuin in Emmen eruit gaan zien? Over die vraag hebben Studio Marco Vermeulen; Onix/Lola en Powerhouse/Lap hun hoofd gebogen. Afgelopen woensdagavond presenteerden zij onder grote belangstelling hun plannen voor de herontwikkeling van voormalig dierenpark Emmen naar Mensenpark Emmen.

Plannen invulling voormalig Dierenpark Emmen
De druk bezochte bijeenkomst over de nieuwe invulling van het voormalig Dierenpark Emmen. Foto Iris Sijbom

Onix NL: Interactief wandelpad

Architectenbureau Onix NL uit Groningen laat een interactief blauw wandelpad rond de savanne slingeren. Architect Allart Vogelzang zegt hierover: “het pad is in ons plan heel belangrijk. Er komt informatie op of nieuwsberichten of programmering over wat er te doen is in het park. We willen een aantal nieuwe gebouwen toestaan, maar daarbij ook bestaande gebouwen laten gebruiken, zoals bijvoorbeeld de kas.”

Studio Marco Vermeulen - Invulling voormalig Dierenpark Emmen

Uit de plannen van Studio Marco Vermeulen

Vermeulen: Groene gebouwen aan rand

Twee bureaus komen uit Rotterdam. Studio Marco Vermeulen is daar één van. Marco Vermeulen: “Wij zijn erg gecharmeerd van het huidige park en willen daarom alleen aan de randen gebouwen toestaan en leggen het park daar over heen als het ware. De daken zijn daarom groen en de gebouwen zijn onderdeel van het park.” Bekijk het plan van Studio Marco Vermeulen

Powerhouse Company Plannen invulling voormalig Dierenpark Emmen

Powerhouse Company

Powerhouse: Organische gebouwen

Sander Lap van Powerhouse Company: “We hebben lang nagedacht en denken dat de nieuwe initiatiefnemers een eigen stuk grond moeten krijgen. Daarop kunnen ze dan bijvoorbeeld een tuin inrichten die past bij hun bedrijf of organisatie. En daarbij willen we organische gebouwen die passen bij de maat der dingen in het park zelf. Elk gebouw moet een eigen verhaal vertellen.”

Selectiecommissie

De bezoekers aan het bruggebouw kunnen hun voorkeur invullen op een formulier en daar een toelichting bij geven. De komende twee weken gaat een door de gemeente ingestelde selectiecommissie een keus maken uit de drie plannen. Het college van B&W legt dat daarna voor aan de gemeenteraad.

Bron: rvt Drenthe

Reageer op dit artikel