nieuws

Wijnhavenkwartier in Den Haag opgeleverd

Architectuur

In hartje Den Haag is de transformatie van het Wijnhavenkwartier naar ontwerp van Geurst & Schulze opgeleverd. De voormalige locatie van het Ministerie van Justitie & Veiligheid en van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties nabij het stadhuis doet nu dienst als woon- en werkcomplex en huisvesting van de Universiteit van Leiden.

Wijnhavenkwartier in Den Haag opgeleverd
Beeld: Heijmans / Ossip van Duivenbode

Van de oorspronkelijke hoogbouw is alleen de betonnen draagconstructie, die nog in goede staat verkeerde, behouden. De twintig verdiepingen tellende toren biedt ruimte aan 170 appartementen en penthouses, die van nieuwe gevels en balkon zijn voorzien. De laagbouw is volledig gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Op de onderste verdiepingen van de toren en in de nieuwbouw zullen kantoren worden gerealiseerd en kunnen binnenkort 3.500 studenten van de Universiteit Leiden onderwijs volgen op het gebied van rechten, politiek en bestuur.

Beeld: Heijmans / Ossip van Duivenbode

Beeld: Heijmans / Ossip van Duivenbode

Het complex staat midden in het hoogbouw gebied van Den Haag. Vanuit de dubbelhoge penthouses op de bovenste verdiepingen heeft de toekomstige bewoner uitzicht dat reikt tot Rotterdam. De directe omgeving van het pand werd ook onder handen genomen. Door de bestrating en meubilering aan te passen past de omliggende openbare ruimte bij de nieuwe kwaliteit van het Wijnhavenkwartier.

Beeld: Heijmans / Ossip van Duivenbode

Beeld: Heijmans / Ossip van Duivenbode

 

Reageer op dit artikel