nieuws

Wethouder over ‘kluswinkels’: we laten ons graag verrassen

Architectuur

Woonlab010 daagt architecten uit mee te werken aan nieuwe woonconcepten. de Architect sprak met de Rotterdamse wethouder Ronald Schneider over de prijsvraag Wonen in winkels: “Een prijsvraag is altijd leuk, maar als ontwerpen vervolgens in een la terechtkomen, heb je er weinig aan. Rotterdam voegt er aan toe dat het winnende ontwerp ook uitgevoerd kan worden.”

Wethouder over ‘kluswinkels’: we laten ons graag verrassen
Wethouder Ronald Schneider

Voor het decembernummer van de Architect ging Kees Hagendoorn in gesprek met Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie in Rotterdam. In de havenstad staan ruim zeshonderd ‘losse winkels’ structureel leeg die vragen om een andere bestemming.

Oproep aan architecten

Om het probleem van de winkelleegstand te actualiseren en winkelvastgoedeigenaren op een idee te brengen, organiseert de gemeente een prijsvraag: Wonen in Winkels. Het is een uitstekend middel om “denkkracht en inventiviteit aan te boren”, aldus de wethouder. Hiervoor zijn twaalf panden uitgekozen. Voor de architectenselectie kunnen (jonge) architectenbureaus zich tot eind januari 2017 kandidaat stellen door het presenteren van hun visie, ervaring en kunde met betrekking tot deze opgave.

Klik hier om de panden te bekijken en doe mee!

Wethouder over ‘kluswinkels’: we laten ons graag verrassen

Reageer op dit artikel