nieuws

Tweede fase Churchillpark Leiden van start

Architectuur

Deze week is de bouw gestart van de tweede fase van het ChurchillPark in Leiden. Opdrachtgever Amvest en Hans van der Heijden Architect ontwikkelen drie appartementengebouwen met in totaal 77 appartementen en 22 eengezinswoningen.

Tweede fase Churchillpark Leiden van start

De tweede fase wordt van de eerste fase gescheiden door een groenzone. Naar verwachting worden de woningen medio 2018 opgeleverd. De architectuur krijgt een Engels accent dat onder andere terugkomt in de erkers aan de voorzijde van de eengezinswoningen en de gemetselde bogen boven de entrees. Deze stijl is ook doorgevoerd in de appartementengebouwen. Het ontwerp is van Hans van der Heijden Architect uit Amsterdam.

 Churchillpark fase 2 Hans van der Heijden Architecten
De compleet uitgeruste eengezinswoningen hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 116 m2 met 1 of 2 parkeerplaatsen en een buitenberging. De appartementen, variërend in grootte van 59 tot 110 m2, hebben een buitenruimte, een parkeerplaats en een berging op de begane grond. Naar verwachting start de verhuur van de woningen medio 2017.

 Churchillpark fase 2 Hans van der Heijden Architecten

Op de voormalige sportvelden tussen de Boshuizerkade en Churchilllaan in Leiden ontwikkelt Amvest een nieuwe woonwijk. Churchillpark ligt op een prominente plek aan de weg naar de nabij gelegen monumentale binnenstad. De eerste fase van gebiedsontwikkeling ChurchillPark bestond uit 56 eengezinswoningen. Eind 2014 startte Amvest met de ontwikkeling. In september 2015 zijn de eerste woningen opgeleverd.

Reageer op dit artikel