nieuws

Tiny Collective Spaces – 24-uurs ontwerpwedstrijd

Architectuur

Op 3 en 4 februari organiseert het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) een 24 uur durende ontwerpwedstrijd in Den Bosch. Het doel is om ideeën en ontwerpen te verzamelen voor kleinschalige collectieve ruimtes, als aanvulling op de Tiny Houses-trend.

Tiny Collective Spaces – 24-uurs ontwerpwedstrijd

De Tiny House “movement” begon in Amerika, waar de wankelende huizenmarkt dwong tot creatieve ideeën over wonen. Deze creativiteit wil het BAI naar de buitenlucht brengen, naar de gedeelde ruimte die de miniwoningen met elkaar verbindt. Dit kan een plein zijn, of een collectieve moestuin, maar ook een werkplek of klusschuur.

De ontwerpwedstrijd vindt plaats bij RUW, powered by BIEB in Den Bosch. BAI heeft reeds een uitgebreid wedstrijdreglement opgesteld en is nu al op zoek naar creatieve ideeën. Aan het eind van het weekend komt de jury bij elkaar en wordt de winnaar gekozen. De winnende ontwerpen worden beloond met geldprijzen van 200 tot 500 euro

BAI
Het Bosch Architectuur Initiatief is het architectuurcollectief van Den Bosch. Sinds de organisatie van de eerste editie in 1996 is de ideeënprijsvraag van het BAI een traditie geworden. Een aantal ideeën werden al gerealiseerd, zoals het Brugplein in Den Bosch. Bezoek hun website voor meer informatie over de ontwerpwedstrijd Tiny Collective Spaces.

Reageer op dit artikel