nieuws

Smalste woontoren van Europa in Rotterdam

Architectuur

Rotterdam krijgt er weer een icoon bij. De 150-meter hoge Baan Toren wordt volgens Powerhouse Company wordt de smalste woontoren van Europa.

Smalste woontoren van Europa in Rotterdam
Baan Toren Rotterdam door Powerhuse Company

 

Het is al een aantal jaar de bedoeling dat in het Baankwartier van Rotterdam hoogbouwcomplexen worden gerealiseerd, maar tot nu toe schiet het niet op. Onlangs kondigde V8 architecten echter aan zich te ontfermen over het ontwerp van de langverwachte CoolTower en nu bericht ook Powerhouse Company aan een hoogbouwproject te werken.

 

Vanwege de relatief kleine hoeveelheid ruimte en de hoogbouwvisie van Rotterdam is de Baan Toren opvallend smal. Zo kunnen bewoners genieten van het uitzicht, maar wordt de schaduw die over de omliggende laagbouw valt beperkt. De toren bestaat uit 145 verschillende type woningen en in de vijf meter hoge plint komt een bistro. Powerhouse Company verwacht dat de bouw start in 2017. Zo zal de Stad van Iconen spoedig haar repertoire uitbreiden. 

Reageer op dit artikel