nieuws

Renovatie Blaak 34 van start

Architectuur

Deze maand wordt gestart met de renovatie van het voormalig bankgebouw aan de Blaak 34 in Rotterdam. Het Rijksmonument, ooit op de lijst voor sloop, wordt gekenmerkt door een bijzondere bakstenen gevel met statig portaal en prachtige natuursteen entree. Het gebouw uit de wederopbouwperiode wordt door opdrachtgever Real I.S. en V8 architecten geschikt gemaakt voor verschillende soorten gebruikers met variërende indelingen.

Renovatie Blaak 34 van start

De gevel en de monumentale ruimten blijven intact. De begane grond met haar uitgesproken materialisering en detaillering wordt door het gedeeltelijk verwijderen van de eerste verdieping verbonden met het prachtige atrium, dat zo als kloppend hart van het gebouw zal functioneren.

Renovatie Blaak 34 door V8 van start 

Het atrium wordt volledig bekleed met textiel en vormt een spectaculaire ontmoetingsruimte. Het daklicht in het plafond van de voormalige effectenhal wordt in ere hersteld waardoor er weer licht vanuit het atrium naar de ontvangsthal tussen de kluizen kan schijnen.

Volgens planning is de oplevering in het najaar van 2017.

Projectgegevens:

Opdrachtgever: REAL I.S.
Architect: V8 architects
Oorspronkelijke architect: C. Elffers
Projectmanagement: Savills, Amsterdam
Adviseur constructie: Van Rossum, Rotterdam
Adviseur installatie: Deerns Rijswijk
Adviseur akoestiek/bouwfycia/brandveiligheid: DGMR
Bruto vloeroppervlak: 9.500 m2
Ontwerp: 2016
Aanvang bouw: 2016
Oplevering: 2017

Reageer op dit artikel