nieuws

Ontwerpbureau Omgeving wint in Vietnam

Architectuur

Het Antwerps ontwerpbureau Omgeving, partner van B-DNA, heeft in ex aequo met een ander ontwerpbureau de internationale ontwerpwedstrijd voor de Han rivier in de stad Da Nang gewonnen. De jury koos voor twee laureaten uit zeven kandidaat-ontwerpteams. Voor de uitwerking van het ontwerp kreeg Omgeving ondersteuning van de lokale partner HUNI architects, Ney&partners, Boydens Engineering en Hydroscan.

Ontwerpbureau Omgeving wint in Vietnam

De stad Da Nang, centraal gelegen in Vietnam, bestaat uit vijf districten met een totale oppervlakte van 1.250 km² en heeft een bevolking van circa één miljoen inwoners. Da Nang is in volle economische en stedelijke ontwikkeling en wordt gekenmerkt door haar twee kustlijnen langs de Oostzee en de Han rivier in de binnenstad.

Ontwerpbureau Omgeving wint in Vietnam

Ontwerpbureau Omgeving wint in Vietnam

Green corridor – green connections – green program

Vanuit drie ontwerpstrategieën, green corridor – green connections – green program, is een ruimtelijke visie voor de rivierdelta ontwikkeld op schaal van de stadsregio. Op dit schaalniveau is ingezet op het behoud en de versterking van het natuurlijk riviersysteem, de uitbouw van een watergebonden regionaal openbaar vervoerssysteem en een context gebonden, gevarieerde stadsontwikkeling.

Ontwerpbureau Omgeving wint in Vietnam

De drie ontwerpstrategieën van de regionale ruimtelijke visie zijn vervolgens vertaald in een masterplan voor de stadsrivier Han, die over een lengte van zeven kilometer door het centrum van de stad loopt. Op dit schaalniveau is een opwaardering van de rivierzijden gekoppeld aan een gevarieerd publieke ruimte programma. Via een uitgebreid netwerk van groene wandelpromenades, vlonderpaden op en aan het water en watertaxistops zijn onder meer drijvende riviernatuur, een drijvende markt, een stadspark en een sportzone bereikbaar.

Lees verder op Architectura.be

Reageer op dit artikel