nieuws

Masterplan Feyenoord City door OMA krijgt goedkeuring

Architectuur

Het ontwerp ‘Feyenoord City’ van OMA krijgt de steun van de gemeente Rotterdam. Het masterplan van OMA omvat een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord, een park, woningbouw en commerciële ruimtes. Feyenoord City verbindt de Maas met Rotterdam-Zuid en is daarmee een katalysator voor de ontwikkeling van dit gebied.

Masterplan Feyenoord City door OMA krijgt goedkeuring

Afgelopen dinsdag hebben de burgemeester en wethouder van Rotterdam goedkeuring gegeven aan het masterplan voor Feyenoord City. Daarmee komt een modern onderkomen voor de Rotterdamse voetbalclub steeds dichterbij. Volgens Adriaan Visser, wethouder Sport, vormt het ontwerp een uitdagende opgave, die zowel de stad als de club een grote impuls zal geven.

Twee stadions

De voetbalclub Feyenoord staat centraal in het nieuwe masterplan van OMA. In samenspraak met de gemeente Rotterdam is een nieuwe locatie voor het stadion van de club gekozen, die als een baken half in de Maas zal staan. Hier zal in de toekomst plaats zijn voor 63.000 bezoekers van wedstrijden.

Het oude stadion wordt getransformeerd en krijgt de naam Kuip Park. In de openbare ruimt komt een publiek programma met de focus op sportieve ervaringen. Tegelijkertijd gaat het oude gebouw plaats bieden aan appartementen, commercieel vastgoed en een sportcentrum.

The Strip

Belangrijk uitganspunt voor de openbare ruimte van Feyenoord City is het leggen van verbindingen. In eerste instantie is dit zichtbaar aan The Strip, een boulevard van 800 meter tussen het nieuwe stadion en de oude Kuip. Tegelijkertijd gaat een nieuw wandelpad de verbinding vormen met het ‘geïsoleerde’ Rotterdam-Zuid.

Lees ook:

Nieuw Feyenoord-stadion wordt hét gezicht van Rotterdam 

Reageer op dit artikel