nieuws

KCAP ontwerpt The Spot in Amersfoort

Architectuur

Het markante woongebouw The Spot aan de Stadsring van Amersfoort gaat het centrum op een nieuwe manier markeren. Op de locatie waar vroeger de handelsreizigers elkaar ontmoetten, gaat het nieuwe gebouw de bezoekers van de stad ontvangen. The Spot gaat veertig luxe appartementen en kantoorruimtes huisvesten.

KCAP ontwerpt The Spot in Amersfoort

 

Het nieuwe gebouw komt op een bijzondere locatie te staan, dicht tegen de oude binnenstad van Amersfoort. Hier komen verschillende bouwstijlen en drukke verkeersroutes elkaar tegen. Aan het Rotterdamse KCAP de taak om een gebouw te ontwerpen dat verbindend werkt op deze locatie.

The Spot krijgt een open uitstraling, waardoor de zichtlijnen op de Onze Lieve Vrouwetoren behouden blijven. Door slechts twintig procent van het kavel te bebouwen, krijgt Amersfoort met het nieuwe gebouw veel publieke ruimte erbij. Het groen van deze openbaar toegankelijke ruimte is eveneens meegenomen in het ontwerp, zodat de natuur van het stadscentrum verbonden wordt met het achtergelegen Zonnehof park.

 

The Spot is afgelopen dinsdag aan het publiek gepresenteerd. Op het braakliggende terrein kregen bezoekers met virtualrealitybrillen een levensecht beeld van het plan. Voor velen een interessante manier om alvast een beetje te proeven van de toekomstige kwaliteiten van The Spot. 

 

Reageer op dit artikel