nieuws

Hoogste punt aardbevingsbestendige woontoren Groningen

Architectuur

Woontoren De Trefkoel, fase 2 heeft deze week zijn hoogste punt bereikt. In de toren van 45 meter hoog, een ontwerp van Kenk Architecten, gaat 465 appartementen herbergen voor studenten en starters.

Hoogste punt aardbevingsbestendige woontoren Groningen

De Trefkoel maakt deel uit van de herstructurering en versterking van het centrumgebied van de wijk Paddepoel, een uitbreidingswijk uit de jaren 50-60. De Trefkoel wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase, een woongebouw met 73 huur- en zorgwoningen is in 2013 opgeleverd. De tweede fase omvat een woontoren met vijftien etages en een flat van vijf verdiepingen. Die bieden plek aan 465 appartementen voor studenten en jongeren en gemeenschappelijke voorzieningen.

Trefkoel bereikt hoogste punt_Kenk Architecten 

De Trefkoel wordt als een van de eerste nieuwbouwprojecten in Nederland volledig aardbevingsbestendig uitgevoerd. De wijzigingen als gevolg van de nieuwe richtlijn werden door constructeur ABT/Wassenaar Seismisch Advies, architect Kenk en Trebbe direct verwerkt in het ontwerp en het BIM-model. Nijestee is met ruim 13.000 huurwoningen de grootste corporatie in de stad Groningen. Trebbe is een conceptuele ontwikkelende bouwer.

Trefkoel bereikt hoogste punt_Kenk Architecten 

Reageer op dit artikel