nieuws

EGM architecten wint selectie Amalia kinderziekenhuis Nijmegen

Architectuur

EGM architecten won de selectie voor de renovatie van de afdeling Medium Care, de Short Stay Unit en de Dagbehandeling van het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen. Centraal in het ontwerp staat de aandacht aan familie.

EGM architecten wint selectie Amalia kinderziekenhuis Nijmegen
Afbeelding door EGM Architecten

Het architectenbureau heeft het oorspronkelijke ontwerp voor het kinderziekenhuis reeds op haar naam staan. Als hoofdarchitect van Radboudumc ontwierp EGM een interieur dat was georganiseerd rond twee interne pleinen, van waaruit de verschillende verpleegkundige functies bereikt kunnen worden. Het voorgestelde renovatie-ontwerp richt zich onder andere op het plein op de begane grond. Dit moet ‘een omgeving die verwijst naar het landschap’ worden, ‘met zones voor ontmoeting, ontspanning en beweging’.

EGM architecten wint selectie Amalia kinderziekenhuis Nijmegen 2
Door EGM Architecten

Met concepten als Rooming-in, Beter-uit-Bed, eigen regie en de connectie met thuis wil het bureau een ziekenhuis creëren waarin de zorg rondom de familie georganiseerd wordt. “We zijn blij dat EGM samen met Projectbureau Bouwzaken Radboudumc, 2Doubleyou en Suzanne Holtz Studio weer kan bijdragen aan een nieuwe en toekomstgerichte opgave voor het Radboudumc,” aldus EGM partner en architect Daniël van den Berg.

Reageer op dit artikel