nieuws

De Bunker Eindhoven wordt woontoren

Architectuur

Eind 2015 heeft een combinatie van ontwikkelaars RED Company en Being Development, samen met architectenbureau Powerhouse Company, de ontwikkelprijsvraag voor De Bunker in Eindhoven gewonnen. Het winnende plan bestond uit de volledige renovatie van het voormalige studentencentrum van de TU/E in de vorm van een toren. Het afgelopen jaar is het plan verder ontwikkeld in nauwe samenwerking met de TU/e en de gemeente Eindhoven.

De Bunker Eindhoven wordt woontoren
Impressies: Powerhouse Company

Het plan voorziet in een renovatie en uitbreiding van De Bunker, een markant, brutalistisch en monumentaal gebouw ontworpen door befaamd architect Huig Maaskant uit de late wederopbouwperiode. Aan De Bunker, gelegen aan de noordkant van het Centraal Station, zal een toren worden toegevoegd die voortborduurt op het karakter van De Bunker. Diverse architectonische elementen van het huidige gebouw zijn door Powerhouse Company hergebruikt in het ontwerp van de toren, waarmee een onlosmakelijk geheel wordt gecreëerd en het ontwerp van Maaskant met respect wordt behandeld.

De Bunker Eindhoven wordt woontoren 2

Het geheel zal uiteindelijk een uitgebreide mix van functies kennen, met voornamelijk wonen, kantoren en een grand-café. Er zijn gesprekken om een short-stay hotel toe te voegen. Het gebouw zal worden voorzien van de nieuwste technologische toepassingen en zal hiermee een voorbeeld worden van een innovatieve mixed-use ontwikkeling.

De Bunker Eindhoven wordt woontoren 2

Het initiatief is recentelijk door het College van B&W goedgekeurd en zal opgenomen worden in de prioriteitennota van de Gemeente Eindhoven. De oplevering is voorzien in 2019.

De Bunker Eindhoven wordt woontoren 2

Reageer op dit artikel