nieuws

16,9 procent van Rotterdammers stemt over woonreferendum

Architectuur

Slechts 16,9 procent van de stemgerechtigde Rotterdammers stemden gister over het stadsreferendum Woonvisie 2030. Hiermee werd niet voldaan aan het minimale opkomstpercentage van 30 procent en is de uitslag officieel ongeldig.

16,9 procent van Rotterdammers stemt over woonreferendum

 

Bijna 500.000 Rotterdammers konden op 29 november hun stem uitbrengen. Voorafgaande aan het referendum verzamelde het actiecomité Woonreferendum ruim 13.000 handtekeningen, maar uiteindelijk deelde slechts 16,9 procent van de gerechtigden hun stem. Hiermee wordt niet voldaan aan het minimale opkomstpercentage van 30 procent. Van de stemmers was 71 procent tegen de Woonvisie. Het is nog niet duidelijk wat de gemeenteraad met de resultaten zal doen.

Voor of tegen

Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam) hoopt met de Woonvisie 2030 de stad aantrekkelijker te maken voor mensen met midden- en hogere inkomens. Om dit te bereiken moeten volgens de Woonvisie 15.000 woningen gesloopt en 10.000 woningen gerenoveerd worden. Volgens de tegenstanders blijven er onvoldoende goedkopere huurwoningen over, waardoor mensen uit de lagere inkomensgroep gedwongen zijn naar andere gemeenten te verhuizen.

 

Reageer op dit artikel