nieuws

Woningen in voormalig kantoor Zoetermeer

Architectuur

Het voormalige Hannie van Leeuwenhoek-gebouw aan de Kadelaan in Zoetermeer krijgt een nieuwe bestemming. In het pand komen zestig huurappartementen en parkeervoorzieningen op eigen terrein.

Woningen in voormalig kantoor Zoetermeer

In augustus kocht het in Rotterdam gevestigde Cornus Vastgoed samen met Nieuw Holland Projectontwikkeling het leegstaande kantoor van 3.200 m2 inclusief het omliggende parkeerterrein. Het gebouw van vijf lagen is het enige kantoorgebouw in woonwijk De Leyens, ingebed tussen het Groene Hart, recreatiemeer Zoetermeerse plas en het centrum van de stad.

De druk op betaalbare huurwoningen voor starters in Zoetermeer is groot, stelt Nieuw Holland. ‘Door de uitstekende OV-connectie naar onder andere Den Haag is het project een goed alternatief voor mensen die werken of studeren in omliggende gemeenten. De ontwikkeling past bovendien volledig in de visie van de gemeente Zoetermeer’, aldus Nieuw Holland. De huurappartementen hebben een gemiddelde grootte van 50 m2. Het appartementencomplex zal naar verwachting eind 2017 gereed zijn.

 

Reageer op dit artikel