nieuws

Utrecht start tender ontwikkeling stationsgebied

Architectuur

Op 31 oktober 2016 is de officiële start gegeven van de tender voor de ontwikkellocatie Healthy Urban Quarter in het Utrechtse Stationsgebied. De ontwikkellocatie ligt aan de Jaarbeursboulevard, onderdeel van de verbinding Jaarbeurs – Centraal Station – winkelcentrum Hoog Catharijne – historische binnenstad.

Utrecht start tender ontwikkeling stationsgebied

Utrecht geeft hier ruimte aan een nieuw en aansprekend gebouw op basis van de pijlers groen, duurzaam, innovatief en gezond. Op een toplocatie, in het centrum van de stad. Healthy Urban Quarter is een plot van 50.000 à 70.000 m2 voor wonen, werken en een (culturele) publieksfunctie.

De tender omvat twee rondes. In de eerste ronde worden partijen uitgenodigd hun visie te geven op de ontwikkelopgave. Vervolgens worden drie partijen geselecteerd waarmee in dialoogronden de visie wordt uitgewerkt tot een ontwerp, dat in zomer 2017 gereed moet zijn en gegund kan worden.

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel