nieuws

Strijd om hoekpand Stad barst los

Architectuur

Drie ontwikkelaars gaan de strijd met elkaar aan om het hoekpand van de oostwand aan de grote Markt te mogen bouwen, schrijft het Dagblad van het Noorden op haar website. Groningers kunnen stemmen op de drie ontwerpen.

Strijd om hoekpand Stad barst los

Over pakweg twee jaar moet er een splinternieuw gebouw op de hoek van de Oostwand staan. Een belangrijke plek voor de stad waar het uitgaansgebied, de Grote Markt en het winkelgebied samenkomen. Drie ontwikkelaars maakten een plan.

– Mensenborgh werkt samen met architect Powerhouse Company. Zij zien een pand met een open karakter voor zich met op de begane grond horeca. Er komt onder meer plek voor een bierbrouwerij. Kenmerkend voor de begane grond zijn de bogen die toegang tot het pand verschaffen.

– Vastgoud maakte een ontwerp met architect Monadnock. Op de begane grond komt in het plan een zogeheten foodcourt. Op de verdieping en erboven komen huurwoningen, variërend in oppervlakte van 50 tot120 vierkante meter.

– Het plan van NESK dat samenwerkt met AchterboschZantmann architecten valt op door het vele groen. De gevel van het pand wordt helemaal begroeid. Een irrigatiesysteem zorgt ervoor dat de planten gevoed blijven.

Alle Groningers kunnen vanaf nu stemmen over de architectuur van het gebouw. Hun mening telt net zo zwaar als die van een vakjury. De jury oordeelt daarnaast ook nog over onderdelen als bouwlogistiek en duurzaamheid. Stemmen kan hier. Eind deze maand wordt bekend wat dat heeft opgeleverd.

Lees meer bij de bron: Dagblad van het Noorden 

 

 

Reageer op dit artikel