nieuws

Render Ster van de Week – Dutch Mountains

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – Dutch Mountains

Soms lees je een bericht op een buitenlandse site waarmee Nederland weer op de internationale aandachtslijst staat. Zo’n project is Dutch Mountains van Studio Marco Vermeulen, BLOC en Urban X Change. Het project bestaat uit onder meer kantoorruimtes, hotelkamers en ruimtes voor evenementen geplaatst in een enorme holle structuur.

 Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Op de site van inhabitat.com lees je over het project “Mixed-use buildings are the future of sustainability, according to many in the movement, and it’s likely that no place on Earth is implementing that concept faster than the Netherlands.”

Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Misschien wel het meest opvallende aspect van het ontwerp is de vorm. Van de buitenkant herinnert het aan de romp van een enorm schip dat net te water is gelaten, met beide uiteinden omhoog gebogen tot een hoogte van 147 voet.

Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

 Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Het gebouw wordt omringt door een private groene ruimte verspreid over bijna 43.000 vierkante meter. Daar kunnen de werknemers en bewoners ontspannen in een parkachtige omgeving, buiten vergaderen of genieten van een picknick aan de oevers van een kunstmatige vijver. Ondertussen zijn zij beschermd tegen het lawaai en de vervuiling van de belangrijkste toegangsweg of naastgelegen snelweg. Het park is zichtbaar vanuit alle voorzieningen vanuit het ontwerp en biedt uitzicht op de natuur in tegenstelling tot het uitzicht op andere gebouwen.

Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Dutch Mounain huisvest een lobby van 52.000 vierkante meter waarin de receptie voor de kantoren op de bovenverdiepingen. Op dit niveau bevinden zich ook de toegang tot de restaurants, de conferentieruimtes, een health-club, een binnen zwembad, een supermarkt en een expositieruimte. Achter de lobby ligt circa 100.000 vierkante meter kantuurruimte, laboratoria en hotelkamers. 

 Render_Dutch_Mountain_BLOG_Marco_Vermeulen_Urban_X_Change

Studio Marco Vermeulen en BLOC (ontwikkelaars van Dutch Windwheel) hebben een consortium van bedrijven en academische instituten, Dell Technologies, Honeywell Building Solutions, SPIE Nederland en de TU/e opgericht om het duurzaamheidsproject te bevorden.

 Render Ster Dutch Mountain  

Reageer op dit artikel