nieuws

Render Ster van de Week – 685 First Avenue Tower Manhattan NY

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – 685 First Avenue Tower Manhattan NY

Richard Meier & Partners heeft deze week het ontwerp bekend gemaakt van de New 685 First Avenue Tower in Manhattan. De toren met 42 verdiepingen, Meier’s hoogste in New York, komt ten zuiden van het UN hoofdkantoor in Manhattan en kijkt uit over de East River. In de toren komen 556 huur- en condominiumappartementen.

 Render Ster van de Week_First Avenue_Richard_Meier

De toren krijgt een minimalistische vorm met veel (zwart getint) glas waardoor lichtheid en transparantie ontstaat. Het gebouw wordt voorzien van een strakke vliesgevel die is ingesneden met modulaire onderverdelingen, metalen elementen in de vorm van balkons, luifels en hoeken. Op de 27e en 28e etage wordt een onderscheidend kenmerk toegevoegd in de vorm van een uitsnede die zichtbaar is vanaf de overkant van de East-rivier.

 Render Ster van de Week_First Avenue_Richard_Meier 

 Render Ster van de Week_First Avenue_Richard_Meier

Op de begane grond komen winkels en krijgt de toren een directe aansluiting op het toekomstige park tussen First Avenue en de rivier. Inwoners hebben toegang tot faciliteiten op de tweede etage, waaronder een binnenzwembad, een fitness center, speelruimte voor kinderen, werk- en gameruimte, een prive-restaurant en een lounge. Alle woon- en slaapkamers  hebben een panoramisch uitzicht.

 Render Ster van de Week_First Avenue_Richard_Meier 

 Render Ster van de Week_First Avenue_Richard_Meier Foto maquette: Scott Frances

Projectgegevens:

Ontwerpteam:  Richard Meier, FAIA, FRIBA, Dukho Yeon, AIA, Stefan Scheiber-Loeis
Project Manager: Richard Liu
Project Architect (Architecture): Sang-Min You
Project Architect (Interiors): Bori Kang Hans Put
Project Team: Tetsuhito Abe, Diana Carta, Luis Arturo Corzo, Joseph DeSense III, Ana Paola Hernandez, Henry Jarzabkowski, Graham Kervin, Peter J. Liao, Jackson Lindsay, Cameron Longyear, Diana Lui, Sharon Oh, Greg Chung Whan Park, Luciana Ruiz, Anne Struewing, Xiaodi Sun en Yuanyang Teng
Eigenaar en ontwikkelaar:  Sheldon Solow, East River Realty Development LLC

 

 

 

Reageer op dit artikel