nieuws

parkeergarage Katwijk wint WAN Award

Architectuur

De nieuwe parkeergarage langs de boulevard van Katwijk aan Zee heeft de World Architecture News Infrastructure Award gewonnen. Eerder werd de parkeergarage ook al bekroond tot gebouw van het jaar.

parkeergarage Katwijk wint WAN Award

De prijs werd uitgereikt tijdens UK Construction Week in Birmingham die tot 20 oktober duurt. Kustwerk Katwijk werd begin vorig jaar geopend en is ontworpen door Royal HasKoningDHV en ZJA Zwarts & Jansma Architects. De jury noemt Kustwerk Katwijk een verbijsterend mooi multifunctioneel project. Het complex is zowel een kustverdedigingswerk, een parkeergarage als een architectonische trekpleister. De parkeergarage is aangelegd tussen de boulevard en een nieuw aangelegde dijk.

De parkeergarage is geïntegreerd in deze dijk, onder het natuurlijke duinlandschap. De jury was lyrisch over het project. ‘Infrastructuur hoeft niet alleen efficiënt, maar kan ook een feest zijn. Er zit een verborgen complexiteit en zelfs echte romantiek in het project’, aldus juryleden.Door het verbreden van de duinen in combinatie met de dijk en de parkeergarage, voldoet de Katwijkse kustverdediging weer aan de wettelijke veiligheidsnormen. Dit jaar won Kustwerk Katwijk ook al de prijs van beste gebouw van 2016 van Nederlandse architecten verenigd in BNA.

Bron: www.vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel