nieuws

Nieuwbouw Haags Vermeerkwartier opgeleverd

Architectuur

In Den Haag zijn in het Vermeerkwartier de eerste woningen opgeleverd. Het totale project dat bij de Haagse markt in hartje Schilderswijk ligt omvat 200 ruime eengezinswoningen. Het ontwerp is van Venster Architekten.

Nieuwbouw Haags Vermeerkwartier opgeleverd

De 200 woningen zijn verdeeld over vijf bouwblokken. De eerste twee bouwblokken, bestaande uit 52 koopwoningen en 41 huurwoningen voor Syntrus Achmea, zijn eind dit jaar volledig gereed.

 Vermeerkwartier Den Haag Venster Architecten

Venster Architekten volgde in het ontwerp de historische contouren van de oude bebouwing. Samen vormen de woningen een mix van stedelijke architectuur maar tegelijkertijd ook kleinschalig. Er zijn verschillende woningtypes in allerlei varianten. Zo maakt een intiem hofje aan de Mijtensstraat deel uit van het ontwerp en bevindt zich aan de zijde van de Vermeerstraat een groen parkje.

‘De straatwanden zijn ontworpen met warm, oranje metselwerk in combinatie met een wat strakkere rodere steen. Hiermee krijgen de voordeur en het keukenraam een extra accent. Bovendien hebben sommige daken accenten in de vorm van dwarskappen. Dat zorgt voor ruimte en licht op de zolderverdieping. Deze kappen bevinden zich op strategische plekken in de straatkant. Verder werken we bewust met mooie, duurzame materialen waardoor de woningen lang meegaan’, aldus Richard van Tiggele van het architectenbureau.

Vermeerkwartier Den Haag Venster architekten

Projectontwikkelaar Martijn Bus van Van Wijnen Projectontwikkeling zegt over het project ‘Er zijn nauwelijks betaalbare woningen met een tuin te vinden, die ook nog eens onderhoudsarm zijn. Met het Vermeerkwartier, bestaande uit woningen met drie tot maar liefst zes slaapkamers, wordt er uitstekend ingespeeld op deze behoefte. Mensen die normaal gesproken de Schilderswijk zouden verlaten, krijgen nu de mogelijkheid om in hun eigen wijk een wooncarrière te maken.’

Bron: Vastgoedmarkt.nl/www.Vermeerkwartierdenhaag.nl

 

Reageer op dit artikel