nieuws

Langverwachte uitbreiding De Bijhorst kan van start

Architectuur

De langverwachte uitbreiding van Van der Valk hotel De Bijhorst Wassenaar Den Haag kan eind volgende maand echt beginnen. De bezwaarprocedures zijn in de laatste fase. Dat is elf jaar na de eerste plannen voor renovatie en nieuwbouw. Ook buurman Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg kan mee vernieuwen. Het dierenrusthuis wordt vernieuwd naar een ontwerp van KuiperCompagnons.

Langverwachte uitbreiding De Bijhorst kan van start

Het hotel krijgt er in een apart gebouw 120 kamers bij en een aantal appartementen voor langblijvers. Ook komen er een halfondergrondse parkeergarage voor 80 auto’s, een zwembad en fitnessruimte. Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd, wit geschilderd en krijgt rode dakpannen. Een beeld dat beter past bij Marlot, de groene Haagse woonwijk aan de overkant.

Binnen enkele weken verwacht Van der Valk definitief groen licht van de Raad van State te krijgen. De verwachte bouwstart is eind november.

 Dierenzorg Wassenaar_Kuiper Compagnons Impressie KuiperCompagnons

Nationale Dierenzorg

Ook het naastgelegen dierenrusthuis wordt vernieuwd. Het gebouw schuift op waarmee ruimte vrijkomt voor de nieuwbouw van Van der Valk die na afronding van de bouw kunnen starten met de bouw de uitbreiding.
Uitgangspunt in het ontwerp van KuiperCompagnons voor het dierentehuis is de historische boerderij. Het concept is geënt op het creëren van een zo compact mogelijk boerenerf met schuurachtige volumes. 

Reageer op dit artikel