nieuws

Kantorenleegstand Amsterdam daalt door transformatie

Architectuur

Sinds 2015 zijn in Amsterdam ruim 1.600 woningen via transformatie in aanbouw genomen. Daarbij is de kantorenleegstand verder gedaald met 250.000 m2, zo blijkt uit de evaluatie van het programma Transformatie dat het college van B en W heeft vastgesteld.

Kantorenleegstand Amsterdam daalt door transformatie

Leegstand wordt niet alleen naar woningen getransformeerd, er worden ook scholen, broedplaatsen en nieuwe kantoren met flexplekken gerealiseerd. Deze panden met andere functies zijn goed voor de kwaliteit en versterking van Amsterdamse wijken. Denk aan kantoorgebieden als Sloterdijk Centrum en Amstel 3, of aan wijken onder economische druk, zoals in stadsdeel Zuid.

Voor ruim 300 Amsterdamse gebouwen wacht nog transformatie. Dat zal tot 2018 leiden tot nog eens 4.000 woningen, waaronder ook 400 woningen voor statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). De verwachting voor de kantorenleegstand in 2018 is 12 procent, een daling van een derde ten opzichte van 2015.

Er is en blijft daarbij nog ruimte voor nieuwbouw van kantoren op gewilde locaties. In Amsterdam wordt nog steeds gebouwd of panden worden uitgebreid naar moderne kantoorruimte. Ook deze nieuwbouw en opwaardering van bestaande kantoren voorzien de komende jaren in de behoefte aan werkruimte.

Bron: Vastgoedmarkt.nl/Gemeente Amsterdam

 

Reageer op dit artikel