nieuws

Hoogste punt Energiekwartier Den Haag

Architectuur

Ontwikkelaar Heijmans en verhuurder Staedion melden het hoogste punt van een appartementencomplex langs de Loosduinseweg in Den Haag. Het complex met 72 sociale huurwoningen, een ontwerp van Klunder Architecten, is het eerste gebouw in het project Energiekwartier dat in totaal 450 woningen omvat.

Hoogste punt Energiekwartier Den Haag

Het gebied rond de voormalige elektriciteitsfabriek in de Haagse wijk Regentesse-Zuid transformeert Heijmans tot het Energiekwartier. Op 1 november werd het hoogste punt gevierd van woongebouw Volta dat in opdracht van Staedion wordt gebouwd.

Energiekwartier Den Haag locatie 

In totaal komen er 450 woningen aan het gebied aan de Loosduinseweg. Het Energiekwartier wordt in fasen ontwikkeld. In de eerste fase komen twee woningblokken met 58 koopwoningen, 100 appartementen in de vrije sector huur en de 72 sociale huur appartementen van Staedion. Ook komt er in het hart van de wijk een centrale ontmoetingsruimte, waar creatieve bedrijfsruimtes, horeca, kunstenaarsateliers en een theater zullen komen. Buurtpark De Verademing wordt helemaal opgeknapt.

 

Reageer op dit artikel