nieuws

Hoge torens voor Sluisbuurt Zeeburgereiland

Architectuur

Hoge torens voor Sluisbuurt Zeeburgereiland
SLUISBUURT een Amsterdams plan PLEASANT PLACES HAPPY PEOPLE kosteloos

Torens tot 143 meter hoog markeren het concept voor de Sluisbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam. Dit is te zien in de plannen voor 5.500 woningen die het college van b&w openbaar maakte. In de compacte buurt komen fietsen, lopen en sporten centraal te staan. De gehele oever wordt ingericht als een langgerekt park langs het water

Met het concept ‘Stedenbouwkundig Plan Sluisbuurt’ wordt de ontwikkeling ingezet van maximaal 5.500 nieuwe woningen en 100.000 m² aan andere programma’s zoals scholen, werkruimtes en winkels. Naast hoogbouw tot 143 meter staat een fietsbrug tussen de Sluisbuurt en Sporenburg op de planning.

De nieuwe woningen moeten ervoor zorgen dat de stad ruimte biedt aan diverse groepen: van nieuwe inwoners en studenten tot gezinnen, van lage tot hoge inkomens. Het is de bedoeling dat de Sluisbuurt een gemengde Amsterdamse wijk wordt met verschillende typen woningen en voorzieningen.

De bouw van de Sluisbuurt hoort bij Koers 2025, het plan voor 50.000 nieuwe woningen. “Amsterdam groeit binnen de bestaande stadsgrenzen. We hebben afgesproken om gebieden zoals landelijk Noord ook echt landelijk te houden en daar niet te bouwen. Dit betekent dat we op andere plekken gaan verdichten en de hoogte in gaan. Naast stedelijk wordt de Sluisbuurt ook een prachtige locatie met veel water waar fietsers en voetgangers centraal staan”, aldus Eric van der Burg, wethouder Ruimtelijke Ordening.

 

Reageer op dit artikel