nieuws

Gemeentekantoor ’s Gravenzande deels op de schop

Architectuur

Het oude gemeentehuis van ‘s-Gravenzande wordt grotendeels gesloopt. Dat blijkt uit de plannen die zijn ingediend voor de toekomst van het voormalige gemeentehuis. Alleen het 19e-eeuwse deel van het gebouw blijft gespaard, de nieuwbouw uit 1980 maakt plaats voor woningen.

Gemeentekantoor ’s Gravenzande deels op de schop

De gemeente Westland krijgt een nieuw gemeentehuis in Naaldwijk. Als dat volgend jaar klaar is gaan de gemeentekantoren in ‘s-Gravenzande en Wateringen dicht. De gemeente had een oproep gedaan voor plannen voor de toekomst van het kantoor op de hoek van de Langestraat en de Van Geeststraat.

Plannen gemeentehuis Gravenzande
Impressie Volker Wessels

Er werden elf ideëen ingediend, waarvan er zes door een eerste schifting kwamen. Drie ontwerpen zijn uiteindelijk uitgekozen door een groep bewoners en ondernemers, aangevuld met mensen van de gemeente. De indieners van deze visies zal worden gevraagd om een uitgewerkt ontwerp te maken. In alle drie de gekozen visies komt het jaren ’80-deel van het gebouw niet meer voor.

 Drie visies voor gemeentehuis Gravenzande. Impressie Bouhuisen Groep

Financieel haalbaar

‘De drie gekozen visies passen bij het karakter van het centrum van ‘s-Gravenzande,’ zo zegt verantwoordelijk wethouder Peter Ouwendijk, ‘ik kijk uit naar de uitgewerkte ontwerpen.’ De partijen die hun plannen verder mogen uitwerken zijn New Lake 19, de Bouhuisen Groep en Volker Wessels.

De drie plannen worden binnenkort tentoongesteld in het gemeentekantoor. Het college van B en W besluit uiteindelijk welk ontwerp het wordt, daarna spreekt de gemeenteraad zich er over uit.

Reageer op dit artikel