nieuws

Finalisten Next Step Award 2017 bekend

Architectuur

De drie finalisten voor architectenprijs de Next Step Award 2017 zijn bekend. De BNA en Synchroon zijn initiatiefnemers van de Next Step Program.

Finalisten Next Step Award 2017 bekend

Het gaat om Marc Koehler architects ondersteund door De Hoofden met Superlofts Houthaven, Space Encounters met JOOLZ HQ (eveneens genomineerd voor de ARC16 Interieur Award) en De Kort Van Schaik Van Noten met het Ontmoetingscentrum Moorsel, (nominatie ARC15 Architectuur Award). De jury maakte deze selectie uit een totaal van zestig inzendingen.

BNA en Synchroon lanceerden de nieuwe prijs voor architecten tot 40 jaar op Provada 2016, omdat zij het belang van jong talent voor de toekomst van de branche willen onderstrepen. De ingezonden projecten zijn na 1 januari 2014 opgeleverd en hebben een link met Nederland.

De Kort Van Schaik Van NotenOntmoetingscentrum Moorsel

De jury benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van de finalisten. BNA-directeur Fred Schoorl: ‘De finalisten blinken uit in hun lef en gedrevenheid. Alle drie de finalisten zijn voorbeelden voor de toekomst van de branche.’ Tobias Verhoeven, juryvoorzitter (Synchroon): ‘De diversiteit en de kwaliteit van de inzendingen was erg goed. Het was daarom erg inspirerend, maar ook best moeilijk om tot de drie finalisten te komen.’

 Space Encounters Joolz

Space Encounters Joolz

Op 15 februari 2017 verdedigen de drie genomineerden hun project tijdens een openbare discussiebijeenkomst op de TU Delft. De winnaar van de Next Step Award wordt in het voorjaar 2017 bekendgemaakt. De winnaar krijgt 10.000 euro en kans op een opdracht van projectontwikkelaar Synchroon.

Reageer op dit artikel