nieuws

ANP 2016 naar Villa Mokum

Architectuur

Villa Mokum, door Kampman Achitecten, heeft de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016 gewonnen. Het nieuwbouwproject met 627 studio’s voor starters en studenten in het Amstelkwartier kreeg bijna 21 procent van de stemmen. De koop- en huurstudio’s liggen gegroepeerd rondom een gemeenschappelijke binnentuin.

ANP 2016 naar Villa Mokum

De nummers 2 en 3, Kwintijn (fase 1) en Tugelablokken, hebben eveneens een binnentuin en bestaan eveneens uit een mix tussen koop- en huurwoningen. Kwintijn in Amsterdam West, telt 166 appartementen, zowel koop als vrije sector huur. Nieuwbouwproject Tugelablokken combineert net als Villa Mokum in Oost 72 huurappartementen met 85 sociale huurwoningen. Kwintijn kreeg bijna 18 procent van de stemmen, de Tugelablokken ruim 11.

Villa Mokum wint Amsterdamse Architectuurprijs 2016 

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam, in samenwerking met AT5, Bouwend Nederland en  nieuwbouwplatform Amsterdam Woont. Dit jaar is de negende keer dat de publieksprijs wordt uitgereikt. Er deden 64 nieuwbouwprojecten, opgeleverd tussen augustus 2014 en augustus 2015 in Amsterdam mee. De tien projecten met de meeste likes gingen door naar de tweede ronde, waarin Amsterdammers hun definitieve stem uitbrachten.
 

Van alle genomineerden maakten, waaronder Villa Mokum, AT5 een videoverslag

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door Amsterdam Woont, Bouwend Nederland, AT5 en Gemeente Amsterdam. Meer informatie 

 

Reageer op dit artikel