nieuws

Agendatip: Stadsleven – Vlucht naar voren met Tracy Metz

Architectuur

Volgende week maandag vindt de nieuwe editie van de talkshow Stadsleven plaats. Tijdens deze avond vindt een eenmalige live versie plaats van het nieuwe multimediaproject ‘Tracy in Nederland’. In deze serie neemt Tracy Metz de kijker mee door Nederland, terwijl zij haar gasten interviewt over de thema’s wonen, water en vrije tijd voorbij komen.

 

Naar aanleiding van het winnen van de Grote Maaskantprijs 2016 introduceerde Tracy Metz een nieuwe multimediaserie, die een bloemlezing vormt uit haar persoonlijke oeuvre. In de serie vertelt zij over de Nederlandse stadsontwikkeling, die op dit moment te maken krijgt met de negatieve kanten van het eigen succes. Daarnaast blikt zij vooruit op hoe de stad de druk op de woningmarkt, de grote lading toeristen en de internationale beleggers beter kan integreren, zodat een betere balans ontstaat.

Op maandag 28 november vindt een eenmalige live versie plaats van Tracy in Nederland onder de titel ‘Vlucht naar voren’. Tijdens deze avond gaat onder andere Pi de Bruijn terug naar de jaren zeventig waarin men het vernieuwende idee om verkeersstromen van elkaar te scheiden zegevierde. Daarnaast vertelt Florian Boer, medeoprichter van de Urbanisten, over het Waterplein in Rotterdam. In het ontwerp tonen zij een flexibele manier om overtollig hemelwater op te vangen in de stad.

Stadsleven vindt plaats van 20.00-22.00 uur, in de Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam). Kaarten voor de avond zijn te koop via De Balie.

Reageer op dit artikel