nieuws

VvdW – Hudson Yards door Heatherwick Studio

Architectuur

Hudson Yards is de grootste private vastgoed ontwikkeling in de geschiedenis van de Verenigde Staten en de grootste ontwikkeling in New York sinds Rockefeller Center. Na de voltooiing in 2025 zullen er dagelijks 125.000 mensen komen werken, een bezoek komen brengen, of Hudson Yards hun thuis noemen. Thomas Heatherwick (die van de brug in Londen) wist opdrachtgever Stephen Ross het meest te bekoren met zijn ontwerp.

VvdW – Hudson Yards door Heatherwick Studio

De locatie zal meer dan 1,5 miljoen vierkante meter aan commerciële en residentiële ruimte omvatten, meer dan 100 winkels en een verzameling aan restaurants samengesteld door chef-kok Thomas Keller. De stedelijke ontwikkeling omvat circa 4.000 woningen, The Shed, een nieuw centrum voor artistieke uitvindingen, 57.000 vierkante meter aan openbare ruimte, een openbare school en een Equinox® gebrandmerkt luxe hotel met meer dan 200 kamers.

Het meest ambitieuze vastgoedproject in Manhattan pakt uit met Vessel, een soort sculptuur (vergelijkbaar met een toren). Het lijkt een verticaal doolhof, maar je kan er niet echt in verdwalen. Wat het is, of wat het zal zijn na zijn oplevering in 2018, is iets dat je kan beschrijven, maar er een specifieke functie of naam op plakken blijft moeilijk. (rredactie www.architectenweb.be) 

 Vessel - Heatherwick _Manhattan

Het is een soort torenhoog klimrek waar jong en oud kunnen genieten van 2.500 individuele treden, meer dan 154 trappen en 80 platformen. De structuur biedt een goede anderhalve kilometer aan verticale paden. Dit interactieve monument speelt in op de fysieke inspanningen van bezoekers. Een item dat zeer hot is in New York. Heatherwick haalt ook aan dat er al altijd iets tijdloos is geweest aan mensen en hun fysiek. Hij noemt het dan ook “a platform for life”.

Meer lezen op Architectura.be

 Vessel_Manhattan_Heatherwick

Reageer op dit artikel