nieuws

Render Ster van de Week – Hoofdkantoor EPRDF Addis Abeba

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Deze week: het winnende ontwerp van Michiel Clerx voor het Hoofdkantoor van het EPRDF Addis Abeba.

Render Ster van de Week – Hoofdkantoor EPRDF Addis Abeba

Michiel Clercx Architectuur heeft samen met Studio 7 architects uit Addis Abeba de tender gewonnen voor het hoofdkantoor van de EPRDF in Addis Abeba. De EPRDF is een grote politieke partij in Ethiopië.

 Michiel_Clercx_Addis_Abbeba_Render_Ster_vd_Week

Het kantoor is gesitueerd in de wijk Arat Kilo, de regeringswijk van de stad in directe nabijheid van onder andere het parlementsgebouw en het presidentieel paleis.

Het gebouw bestaat uit een laag deel van vier verdiepingen met hoofdentree aan de Queen Elisabeth Street, een kleine toren aan de zuidzijde en een stadstuin op het verhoogde parkeerdek. Naast de gebruikelijke kantoorfuncties omvat het programma een congrescentrum en een ruime bibliotheek. Alle collectieve functies zijn gegroepeerd rond een atrium in het lage deel. Een grote loungetrap verbindt de begane grond met het restaurant op de eerste verdieping en is daarmee de centrale ontmoetingsplek van het gebouw.

 Michiel_Clercx_Addis_Abbeba_Render_Ster_vd_Week

Michiel_Clercx_Addis_Abbeba_Render_Ster_vd_Week

Na het winnen van de prijsvraag voor het nieuwe Parlementsgebouw van Ethiopië (samen met Treurniet Architectuur, Mebratu architects en S7) en de tender voor een hotel-resort in Bishoftu (samen met S7) is het winnen van de tender voor het kantoorgebouw voor de EPRDF het derde succes op rij in Ethiopië voor Michiel Clercx Architectuur. Momenteel wordt met de opdrachtgever gesproken over het vervolg. Het ligt in de planning om met de bouw te kunnen beginnen in 2017.

Reageer op dit artikel