nieuws

MVSA Architects ontwerpt uitbreiding kantoor NCIA

Architectuur

MVSA Architects gaat de uitbreiding van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) kantoor in Den Haag ontwerpen. Op basis van een Design & Construct contract, zal het Consortium Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw 11.000 m2 aan nieuwe kantoorruimte en 13.500 m2 aan renovatie realiseren. MVSA is onderdeel van het consortium en is verantwoordelijk voor het exterieur en interieur.

MVSA Architects ontwerpt uitbreiding kantoor NCIA

Het winnende ontwerp van MVSA sluit nauw aan bij de ontwerpambities van het Rijksvastgoedbedrijf. Het bureau plaatste het NATO symbool, de ster, op een prominente plek in het ontwerp. De ster zal in een terugkerend patroon in de gevel van het gebouw worden verwerkt. Binnen zal de ster zichtbaar terugkomen in het interieur van de door MVSA ontworpen atria, die straks zullen fungeren als de centrale ontmoetingsplaatsen van het NCIA kantoor.

Door de atria te voorzien van veel glas en groene binnentuinen ontstaat een representatieve ruimte met een internationale allure. Naar verwachting zal het project in de tweede helft van 2019 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel