nieuws

Differentiatie in de woningbouw

Architectuur

In de huidige woningbouwopgave is de nodige differentiatie aan het komen. Naast de opmars van de eenpersoonshuishoudens, steken jongeren steeds minder geld in koopwoningen. Dit dwingt architecten anders te gaan werken, zowel in het bouwproces als met het oog op duurzaamheid en financiering.

Differentiatie in de woningbouw

De jonge Walden Studio herziet in een idealistisch gedachte experiment de traditionele kijk op wonen met behulp van een ‘tiny house’ op wielen. Bij de aanpak van naoorlogse wijken pleit een groeiende groep architecten en stedebouwkundigen onder leiding van kaw voor een herwaardering van de wijkopzet en de architectonische ontwerpoplossingen.

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland markeert De Verkenner, naar een ontwerp van Mei architects and planners, een poging om de samenstelling van de bevolking te diversifiëren en geschikt te maken voor verschillende doelgroepen.

Reageer op dit artikel