nieuws

De avond van de Meester

Architectuur

Op 16 november is in Het Nieuwe Instituut, de uitreiking van de promotieprijs van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, de Meester. De prijs. Voor de prijs komen alleen afgestudeerden van de academie in aanmerking. De Meester dient ter promotie van jonge architecten en stedebouwers.

De avond van de Meester

Binnenkort worden de namen van de drie kandidaten bekendgemaakt die kans maken op de titel. Zij presenteren op 16 november live voor publiek en jury hun plannen. De juryleden reageren ter plekke op de presentaties en ook wordt de keuze voor de winnaar van De Meester 2016 diezelfde avond worden uitgesproken. 

Jury

De jury is bestaat uit de volgende personen:
– Architectuur: Frits van Dongen, Rijksbouwmeester, Van Dongen–Koschuch Architects and Planners
– Architectuur: Dikkie Scipio, Kaan Architecten, voorzitter van de jury
– Stedenbouw: Arjen Knoester, stadsontwikkeling gemeente Rotterdam, Morfis architecture and urbanism
– Wetenschap en cultuur: Hans Lensvelt, designondernemer, Lensvelt Contract Furniture
– Media: Merel Pit, Architectuurverhalen, schrijfster van artikelen over architectuur

De Academie is opgericht vanuit het idee dat er bij de opleiding tot architect en stedebouwkundige geen grens getrokken kan worden tussen de rol van de ontwerpende en bouwende ‘doener’ en de beschouwende en kritische ‘denker’. De academie volgt nog steeds deze visie en leidt de studenten op tot een vakmanschap dat maatschappelijk verankerd is. De RAvB is een academie die studenten die reeds werkzaam zijn in het vakgebied in deeltijd opleidt tot architect of stedenbouwkundige.

De Meester is een initiatief van de Academie en de Fleur Groendijk Foundation. Deze stichting richt zich op de ondersteuning van projecten die het onderwerp Architectuur betreffen.  Projecten kunnen bijvoorbeeld een publicatie, een presentatie, het maken van een maquette, 3d printing, modelling, een tentoonstelling, een film, een fotoreportage of een onderzoek betreffen. Daar waar de initiatiefnemer van een idee niet genoeg middelen heeft om het project te realiseren kan een eenmalige bijdrage van € 2.500 worden aangevraagd bij de FGF.

Reageer op dit artikel