nieuws

City Campus Anderlecht

Architectuur

In Anderlecht komt een City Campus met sociale woningen en studentenwoningen. Het project wordt gecombineerd met de aanleg voor een bedrijventerein voor het midden- en kleinbedrijf. De plannen is het resultaat van een samenwerking tussen citydev.brussels. de BGHM en de Anderlechtse Haard. Voor het ontwerp is het architectenteam Crepain Binst Architecture en ORG Architecture ingeschakeld. VK Architects & Engineers staat voor de stabiliteit, de technieken en de akoestiek.

City Campus Anderlecht

De CityCampus (voorheen de site Gryson genaamd) ligt tussen de Emile Grysonlaan, de Lijstersstraat en de Aardbeienstraat in Anderlecht. Tot 2007 was het bedrijf Elkaplast, dat voornamelijk actief was in thermovorming en extrusie van kunststof, hier gevestigd.

City Campus Anderlecht door Crepain Binst en ORG en VK Architects
Op de locatie van de nieuwe CityCampus was voorheen het bedrijf Elkaplast gevestigd. Na het stopzetten van de activiteiten lag de locate van 17.600 m2 er verlaten bij en besloot citydev.brussels er een gemengd project te ontwikkelen.

City Campus Anderlecht door Crepain Binst en ORG en VK Architects

Gevarieerde woonaanbod

De hangars, kantoren en de woning die op het terrein stonden worden afgebroken om plaats te maken voor 72 sociale woningen, 298 studentenwoningen, 18 ateliers, een preventiesteunpunt en 94 parkeerplaatsen. Het gaat om 34 woningen met 1 slaapkamer en 38 woningen met 2 slaapkamers. Er komen 246 individuele studentenkamers, 16 studio’s en 4 gedeelde appartementen. Tot slot omvat het project om en bij de 5.000 m² ateliers voor voedingsbedrijven. De site ligt vlakbij de campussen van het CERIA en het COOVI.

City Campus Anderlecht door Crepain Binst en ORG en VK Architects

Het ontwerp deelt de locatie visueel op in twee delen gescheiden door een kwalitatieve publieke ruimte: een verkeersvrij woonerf waar ook buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. De sociale woningen rondom het woonerf sluiten aan bij de bestaande woningen in de wijk.

 Meer lezen bij de bron: architectura.be

Reageer op dit artikel