nieuws

Simonis met BAM in luxe woningproject Scheveningen

Architectuur

BAM Woningbouw en Simonis Onroerend Goed hebben een handtekening gezet onder de overeenkomst voor de ontwikkeling van Coolhouse aan de Dr. Lelykade in Scheveningen. Architect DAVLstudio is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Simonis met BAM in luxe woningproject Scheveningen

Coolhouse wordt gerealiseerd in Scheveningen aan de Tweede Haven, naast het gemeentelijke monument van de oude visrokerij en rederij De Rokerij. Coolhouse zal bestaan uit drie penthouses en acht lofts in de woontoren aan de Dr. Lelykade en vier residences aan de Koppelstokstraat. In de woontoren bevindt zich op de begane grond een commerciële ruimte. Ook beschikt het plan over twee stallingsgarages.

De penthouses en lofts met rondom buitenruimte zijn volledig vrij indeelbaar, wat inhoudt dat de toekomstige bewoners ruimte krijgen om hun droomhuis te realiseren. In nauwe samenwerking met de (interieur-)architect zullen in een vroeg stadium van de ontwikkeling persoonlijke plattegronden worden gedefinieerd. De bouwstart staat gepland voor begin 2017. Oplevering wordt verwacht in de zomer van 2018.

De afgelopen jaren is de Dr. Lelykade volgebouwd met nieuwe horeca en luxe appartementencomplexen in projecten als De Reder (van BAM-dochter AM) en De Havenmeester (Schouten Bouw en VolkerWessels Vastgoed). Vishandel Simonis en diens vastgoedtak timmeren los van Coolhouse ook flink aan de weg. In 2014 realiseerde Simonis in een nieuwbouwpand visrestaurant Catch by Simonis. Dit en volgend jaar opent Simonis nog twee restaurants. Dit jaar gaan in de rokerij aan de Dr Lelykade de deuren van een nieuw Aziatisch getint restaurant van Simonis open. In een vrijstaand paviljoen aan diezelfde kade komt in 2017 een vleesrestaurant.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel