nieuws

Lezersfoto: Sant Angelo klooster – Giovanni Muzio

Architectuur

Onlangs plaatsten wij een oproep om deze zomer foto’s van bijzondere vakantiebestemmingen in te zenden. Hans van der Heijden stuurde ons een mooie foto van het Sant Angelo klooster in Milaan, en een korte persoonlijke toelichting. Het pand stamt uit 1939 en is zeer zorgvuldig in de bestaande stad gesitueerd. Zit je zelf ook op een bijzondere locatie, of heb je mooie vakantiebestemmingen in je portfolio? Doe dan mee aan onze zomeractie.

Lezersfoto: Sant Angelo klooster – Giovanni Muzio
SONY DSC

 Klik hier om zelf je vakantiefoto te delen!

“Een beeld van één van de mooiste gebouwen die ik ken, het Sant Angelo klooster in Milaan uit 1939, ontworpen door Giovanni Muzio. Altijd als ik er ben treft mij de stedelijke kwaliteit. De foto is genomen uit een cel van de monniken. De bogen in de gemetselde straatgevel temperen het licht en zetten de stad Milaan op afstand. Het klooster zondert zich af in Milaan, maar de stad blijft de manier waarop dat gebeurt bepalen. De foto herinnert mij aan mijn overleden collega en vriend Joost Hovenier met wie ik het klooster de laatste keer bezocht. Hij hield van dit soort beelden.”, licht Hans van der Heijden toe.

 
Foto: Hans van der Heijden

‘Architectuur van de stad’

Voor OASE schreven Hans van der Heijden en Joost Hovenier een stuk over het werk van Muzio. Aan de hand van een beschrijving over het Sant Angelo klooster wordt zijn denken over de stad, de architectonische vorm en de bouwtechniek weergegeven. Het klooster grenst aan een zijgevel van de Sant Angelo kerk. De maatvoering van het hof, de kloostergang en de gevels zijn hier nauwkeurig op afgestemd. Het volume plaatst zich sterk binnen het stedelijk weefsel. Aan de zuidzijde vormt de gevel een stadse straatwand, aan de noordzijde begrenst deze het kerkplein.

 Klik hier voor het volledige stuk 


Begane grond, bron: Office Winhov, Hans van der Heijden architect

 
Straatgevel, bron: Winhov, Local Heroes #6

Reageer op dit artikel