nieuws

Leeuwarden tegen woningbouw in lege kantoren

Architectuur

Aegon en Achmea overwegen hun overbodige kantoren in Leeuwarden te transformeren naar woonruimte. De gemeente Leeuwarden wil echter vasthouden aan de kantoorbestemming voor het desbetreffende gebied.

Leeuwarden tegen woningbouw in lege kantoren

 

Dat blijkt uit berichtgeving in de Leeuwarder Courant. De verzekeraars herschikken hun kantorenbestand in de Friese provinciehoofdstad. Verzekeraar Avéro, onderdeel van Achmea, is enkele jaren geleden al verhuisd van de Avérotoren naar de Achmeatoren, beide in de Langemarktstraat. Aegon verplaatst zijn kantoor aan Langemarktstraat 11 eind dit jaar ook naar de Achmeatoren.

Met een hoogte van 115 meter biedt de Achmeatoren genoeg ruimte voor de Achmea-, Avéro- en Aegon-medewerkers. Elders ontstaat forse kantorenleegstand. De Avérotoren is met 77 meter een van de hoogste kantoren van de stad. Aegon laat een kantoor met een oppervlakte van 30.000 m2 achter. Voor zowel eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance als Aegon is (gedeeltelijke) ombouw naar appartementencomplex een optie.

Tegen de regionale krant laat wethouder Henk Deinum echter weten daarmee voorlopig niet in te stemmen. ‘Wij zijn in dit gebied heel terughoudend met woningen. Dit blijft een heel goed kantorengebied en we merken dat de markt weer aantrekt.’ Verderop aan de Tesselschadestraat vindt hij woningplannen acceptabel, maar hij vindt het te vroeg om de kantoorfuncties op de Langemarktstraat op te geven. 

Bron: Vastgoedmarkt.nl 

Reageer op dit artikel