nieuws

Render Ster van de Week – HAUT Amsterdam

Architectuur

Laten we eerlijk zijn: elke architect houdt van mooie renderings. Los van alles wat kan en mag, tonen renderings ons hoe de wereld er idealiter uitziet. Meestal bevolkt met jonge blije mensen en designmeubels, bijna altijd badend in het zonlicht. Wat je er ook van vindt, renderen is een kunst. Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week.

Render Ster van de Week – HAUT Amsterdam
Impressies: Team V Architectuur / Zwartlicht

HAUT, een ontwerp van Team V Architectuur en Arup, komt in het Amstelkwartier van Amsterdam en wordt 73 meter hoog. De volledig houten woontoren wordt het hoogste gebouw van Nederland. Op de begane grond ligt HAUT’s Hortus, een overdekte publieke stadstuin waar duurzame technologieën worden gepresenteerd en waar bewoners met groene vingers hun eigen groenten kweken.

 HAUT door Team V Architectuur hoogste houten gebouw van Nederland

De toren is een initiatief van Nicole Maarsen en vastgoedontwikkelaar Lingotto. Energiebedrijf NLE gaat het gebouw inzetten als voorbeeld voor energie-innovaties.

HAUT door Team V Architectuur hoogste houten gebouw van Nederland

De bouw start in de tweede helft van 2017. Volgens planning wordt het pand eind 2018 worden opgeleverd. Met de realisatie van HAUT is de status van Patch 22 als hoogste gebouw, een ontwerp van Tom Frantzen, voorbij.

 HAUT door Team V Architectuur hoogste houten gebouw van Nederland

HAUT staat voor haute couture: architectuur op maat gemaakt. Het ontwerp biedt de eerste kopers keuzevrijheid: in woninggrootte, aantal woonlagen en de positie van kamers, buitenruimtes en vides. Binnen een sterk en simpel gevelontwerp, met witgrijze vloerbanden en hoge ramen, zijn de balkons schijnbaar willekeurig in en uit geschoven. De houten plafonds van de balkons en de grote overstekken op de puntige hoek aan de Spaklerweg maken HAUT’s architectuur expressief en beeldbepalend. (tekst Team V Architectuur)

Haut_Amstelkwartier

Haut Team V Hoogste houten woontoren

Programma

Toren van 73 m. hoog, met ca. 55 appartementen van verschillende afmetingen, publieke plint met Hortus (ca. 1.100 m2 bvo), fietsenstalling en ondergrondse parkeergarage (ca. 2.800 m2). Totaal ca. 14.500 m2 bvo

Reageer op dit artikel