nieuws

Erick van Egeraat opnieuw doorgestart

Architectuur

Erick van Egeraat is doorgestart. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Jos Borsboom. Van Egeraat heeft de inventaris, goodwill en de opdrachtenportefeuille overgenomen voor een bedrag van 45.000 euro. De boedel heeft daarnaast een belang van 25 procent verkregen in het nieuwe bureau van Van Egeraat, dat Design Erick van Egeraat is genoemd.

Erick van Egeraat opnieuw doorgestart

Het architectenbureau van Van Egeraat werd eind maart failliet verklaard. Het bedrijf, dat de naam Designed by Erick van Egeraat droeg, had toen achttien medewerkers op de loonlijst staan. Een aantal van hen is betrokken bij de doorstart. Hoeveel precies is onduidelijk.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat Van Egeraat eerder dit jaar ten onder ging als gevolg van het “uitblijven van substantiële betalingen van één Russische opdrachtgever en de Duitse deelstaat Saksen voor werkzaamheden en diensten voor projecten”. In totaal ging het om een bedrag van rond de 2 miljoen.

 Moskou_Egeraat

Van Egeraat werd in 2009 ook al eens failliet verklaard. De architect is in Nederland onder meer bekend van zijn ontwerp van kantorencomplex The Rock aan de Zuidas. Van Egeraat werkt echter vooral in het buitenland, waaronder Rusland. Daar werkt hij onder meer aan het nieuwe stadion van Dinamo Moskou.

Bron: Cobouw.nl/Joost Zwaga

 

Reageer op dit artikel