nieuws

Wiegerinck ontwerpt Explore Lab voor Fontys Hogescholen

Architectuur

In de maanden juli en augustus zal het door Wiegerinck architectuur stedenbouw ontworpen Explore Lab worden gebouwd in gebouw TF van Fontys aan de Ds. Th. Fliednerstraat in Eindhoven. Studenten van FHMG en FPH krijgen hier de ruimte om te oefenen, fouten te maken, te leren en hun talent te ontwikkelen in wisselend in te richten praktijksituaties.

Wiegerinck ontwerpt Explore Lab voor Fontys Hogescholen

Het Explore Lab biedt ook ruimte aan het EGT Living Lab (het Lab van het Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie). Het huidige EGT-lab krijgt hierdoor de ruimte om echt te investeren in onderzoek en onderwijs, waarbij Fontys, samen met EGT-partners, werkt aan technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg, door met elkaar te experimenteren en te leren.

Wiegerinck ExploreLab 

Do it yourself

Het Explore lab wordt letterlijk een doe-het-zelf onderwijsomgeving die studenten kunnen inrichten naar de behoefte van hun onderzoeksproject. Alle technologie van licht, camera’s, sensoren en verluchting wordt plugplay verwerkt in het plafond. Met behulp van theatertechniek, draadloze applicaties en variabele verlichting(skleuren) kunnen diverse omstandigheden gesimuleerd worden. Aangevuld met verplaatsbare units, flexibele wanden en toneelgordijnen verandert de onderzoeksomgeving binnen een dag.

Wiegerinck ExploreLab 

Skills Lab voor Orthopedische Technologie

Naast het bieden van ruimte voor 21st century skills wordt geïnvesteerd in een Skills Lab (werkplaats) voor Orthopedische Technologie (OT), sinds kort een differentiatie van de opleiding Mens Techniek. Hierdoor wordt het mogelijk het tweede jaar van de opleiding naar Eindhoven te halen, waarvoor studenten nu nog moeten uitwijken naar Thomas More in het Belgische Geel. Door de komst van het Skills Lab kan de gehele opleiding in Eindhoven worden aangeboden. Daarnaast kunnen ook de andere opleidingen en de EGT-partners profiteren van de technische mogelijkheden van het Skills Lab.

Programma Explore Lab t.b.v. diverse onderwijsomgevingen
Ontwerp: Wiegerinck architectuur stedenbouw
Medewerkers Roy Pype, Tim Loeters
Opdrachtgever Fontys Hogescholen
Fotografie Wiegerinck architectuur stedenbouw
Start ontwerp 2015
Oplevering 2016
Oppervlakte 600 m²

Reageer op dit artikel