nieuws

Stopera Amsterdam wordt grote markthal

Architectuur

Het gemeentebestuur is akkoord met een plan waarbij vrijwel de hele begane grond van het Amsterdamse stadhuis wordt omgebouwd tot één ruimte. Een open markthal, met een grote entree en openschuivende glaspuien aan de kant van het plein, schrijft Het Parool.

Stopera Amsterdam wordt grote markthal

Er wordt, als de gemeenteraad akkoord gaat, negen ton beschikbaar gesteld om de details uit te werken voor de opknaspbeurt van De Stopera. Voor het einde van het jaar moet er dan een definitief plan liggen. De aanpak van het Waterlooplein lag de afgelopen jaren stil vanwege de plannen rond de verbouwing. Het uitgangspunt staat al vast: de drie vaste trouwzalen, de filmzaal en de grote ruimtes aan de Waterloopleinzijde verdwijnen, omdat ze slecht functioneren of amper worden gebruikt. Waar mogelijk worden de tussenwanden weggebroken, zodat er een hal van zo’n 9000 m2 ontstaat. Alleen het stadsloket en de vergaderzalen blijven.

Reageer op dit artikel